توسعه فردی نوین ایرانی (TLS) بخش چهارم: آغاز سفر توسعه

توسعه فردی نوین ایرانی (TLS) بخش چهارم: آغاز سفر توسعه

نویسنده: دکتر مهدی خدائی - استراتژیست، کوچ و توسعه دهنده برند (شخصیتی و کسب و کار)


در این فراز از معرفی و تشریح «سبک تفکر و زندگی فناورانه» (TLS) که مخفف عبارت «Thecnology cal thinking & life style» می‌باشد که با توجه به علوم مطالعه شده (معرفی شده در سه بخش پیشین) نظر به اینکه تحصیلات آکادمیک اینجانب در زمینه مدیریت و شاخه‌های آن از جمله؛ «استراتژی» بوده با نگاه یک استراتژیست متدولوژیست با نگاهی موشکافانه دیگر علوم شناختی را مطالعه نموده و این علم نوین را با بنچ مارکینگ (bench marking) دو سبک توسعه‌ای نوین که حاصل سال‌ها پژوهش و مطالعه در شرق و غرب توسط دانشمندان حوزه «توسعه و تعالی فردی و سازمانی» می‌باشد طراحی و پایه گذاری نموده‌ام. این دو سبک ژاپنی «کایزن» که توسط ادواردز دمینگ (William Edwards Deming) طراحی و سازماندهی شد و «NLP» آمریکایی (Neuro Lingustic Programing) که توسط ریچارد بندلر و جان گریندر که به معنای «برنامه‌ریزی عصبی ـ کلامی» می‌باشد. و پس از سه دهه پژوهش و آزمایش تنها مدل ایرانی و بومی «توسعه فردی» می‌باشد. این مسیر که در اواخر دهه ۱۳۶۰ خورشیدی آغاز شد که نام آن را سفر توسعه نامیدم به شرح زیر می‌باشد:


سفر توسعه

▫️ بخش اول: آتشی که رویاند !

«جهانی که شاهد ظهور بسیار سریع ارزش‌ها و فن‌آوری‌های‌ تازه‌، روابط ژئوفیزیکی جدید، سبک‌های زندگی تازه و روش‌های جدید ارتباطی است، نیازمند عقاید، طبقه‌بندی‌ها و مفاهیمی کاملا تـازه و نـو است‌. ‌ما نمی‌توانیم‌ با روش‌های دیـروز وارد جـهان فردا شویم.»

همه چیز از اینجا آغاز شد وقتی که با ولعی ناتمام این عبارات را همچون شرابی کهنه جرعه جرعه به جان تشنه و ذهن پریشانم می رساندم. 

' آلوین تافلر' آتشی به جانم افکند که تا آن روز در پی آن بودم (زمانی که یک نقل قول در یک نشریه علمی راجع به کتاب تازه منتشر شده 'موج سوم' آلوین تافلر را در آخرین روزهای تابستان ۱۳۶۸ که پاراگراف بالا نیز در آن گنجانده شده بود را خواندم).

از آن پس بود که بر آن شدم تا دستی بر این آتش بر افروخته داشته باشم، آن روزها که هنوز شانزده سال را تمام نکرده بودم و چند سالی بود که دست به قلم برده بودم و در چند جریده حضوری گستاخانه داشتم به ضرورت و صدالبته علاقه مطالعات دامنه داری در بیشتر زمینه ها داشتم و از آن رو همواره دغدغه توسعه داشتم؛ توسعه فردی، توسعه شغلی، توسعه شهری و توسعه همه جانبه کشور عزیزم 'ایران' ! 
'استدلالم هم این بود بدون اینکه چرخ را دوباره اختراع کنیم ما نیاز به دانش تخصصی و بومی خودمان داریم'.
 تقریبا همان سال ها بود که با 'NLP' آشنا شدم و آن را آموختم و آموزش دادم و به کار بستم، نتایج آن چندان دلچسب نبود چه در مورد خودم و چه دیگران اینجا بود که پرسش‌های دنباله دار آنی مرا به خود وا نگذاشتند و رهایم نکردند تا اینکه با 'انقلاب میجی' ژاپن آشنا شدم و بعدها با 'ادواردز دمینگ' قهرمان افسانه ای ژاپنی ها!
و وقتی با آزمودن انواع علوم از کشاورزی و شیمی محض گرفته تا مهندسی صنایع و روانشناسی در آموزشکده ها و دانشکده های مختلف آشنا شدم بالاخره در 'مدیریت صنعتی' قرار گرفتم و آن را هم زمان در چند دانشگاه با اساتید مختلف گذراندم و دریافتم این مدیریت هم آش دهان سوزی نیست (البته زمانی که در مدارج بالاتر با MBA ، برندینگ، مارکتینگ، استراتژی، آینده پژوهی و... آشنا شدم بهتر متوجه شدم و دریافتم که با آنکه تیلور،وبر، فایول، آدام اسمیت، گیلبرت ها، مایو، مینتزبرگ، کاتلر، دراکر، آنسوف، آرجایریس، ایکاف، بنیس، پورتر، پیترز، تافلر، گاردنر، مزلو، مایلز، سایمون، مک گریگور ، سنگه، کاپلان و نورتون و بیل اسمیت و خیلی های دیگر زحمات فراوانی کشیده بودند بعد از پژوهش در آثار و نتایج آنها به ویژه در ایران پی بردم که شاید این ها برای ما خوب و کاربردی باشند اما عمدتا عالی و کارساز نیستند و در واقع برای آغاز شرط لازمند اما برای رشد و توسعه  شرط کافی نیستند) و باید فکر چاره کرد از آن زمان به بعد (اوایل دهه هفتاد خورشیدی) به فکر انداختن طرحی نو افتادم و با مصاحبه و همنشینی با بیش از ۲۰۰ استاد و ابر موفق ایرانی و خارجی در عرصه های مختلف در جمع بندی به تولید و تدوین ۵ علم و دانش بین رشته ای نوین رسیدم که زیربنای هر نوع تفکر، اقدام و رشدی از حیطه فردی و شخصی گرفته تا شغلی و سازمانی در پیوند با دانش رهبری و مدیریت با صنعت و بازار می باشد و هر روز در حال به روز رسانی آن ها هستم که قصد دارم به زودی در مکان و زمانی مناسب (پس از بسترسازی های لازم) از آنها با انتشار۶ کتاب (در چند مرحله) هم راستا رسما رونمایی نمایم. 

هرچند خوشبختانه در طول این ۳ دهه همواره این علوم را در دانشگاه ها، مراکز و موسسات و سازمان های مختلف دولتی و خصوصی به کار برده و آزموده و به روز کرده ام. 

در ادامه و فرصت‌های بعدی بیشتر و کامل تر این ۵ کلان نظریه و علوم و همچنین دیگر نظریه هایی که در این ۳ دهه به آنها رسیده ام را به نظر شما عزیزان جان می رسانم.



ویراستار: هستی معصومی




محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد